לתלמידי כיתות ג׳
מקצוע מדעי החקלאות הינו בינתחומי במהותו שכן משולבים בו היבטים של מדע, טכנולוגיה, כלכלה, סביבה וחברה.
היבט מדעי
החקלאות חוקרת תהליכים טבעיים כדי לנצל אותם, לשלוט בהם ולהתאימם לצורכי האדם. היא חוקרת טכנולוגיות ייצור שהתפתחו בטרם היה ידוע הבסיס המדעי שלהן ומיישמת ידע מדעי בפיתוח טכנולוגיות ייצור חדשות.
היבט טכנולוגי
החקלאות היא מוקד של פיתוחים טכנולוגיים מאז המהפכה החקלאית בה הפכה החברה האנושית מחבורת ציידים–לקטים לחברה חקלאית המתגוררת ביישובי קבע, ועד ימינו בהם פיתוחים טכנולוגיים ברמה גבוהה ביותר (טכנולוגיות אלקטרוניות וביו-טכנולוגיות) מאיצים את התפתחות המקצוע.
היבט סביבתי
התפתחות החקלאות מלווה בבעיות סביבתיות רבות, הנובעות מניצול יתר של משאבים, החקלאות עוסקת בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות "ירוקות", במטרה לצמצם את הפגיעה בסביבה (אקו-חקלאות, חקלאות ברת-קיימא).
היבט כלכלי
החקלאות היא מוקד תעסוקתי לקבוצות מתמחות באוכלוסייה כמו גם מקור הכנסה למשק כמו יצוא של טכנולוגיות ומוצרי מזון מן החי והצומח.
היבט חברתי
מקצוע החקלאות מאפשר יצירת קשר עם מדינות מתפתחות הזקוקות לידע חקלאי להכוונה ולליווי מקצועי, הודות לכך נוצרים יחסים פוליטיים ומדיניים חשובים.
כמקצוע לימוד, תכנית הלימודים שואפת להקנות לתלמידים ידע, מיומנויות (מיומנויות מעשיות ומיומנויות חשיבה) ואוריינות מסוגים שונים, תוך התבססות על ההיבטים הייחודיים של מפעל אנושי זה.